SAAB 96 V4 1974 / 1975

Her ser du en flott SAAB 96 med en spennende deltagerhistorie fra Rallye Monte-Carlo Historique i 2020 og fra flere regularity og challenge løp. Det er en 1975-modell som ble produsert og førstegangsregistrert i 1974. Denne årgangen er etter mitt syn den beste/fineste standardmodellen av SAAB V4, det er den første med forsterket girkasse med ribber og den siste med gammelt utseende med krom-støtfangere.
Fra 1976 begynte man med store støtabsorberende gummistøtfangere og et stadig strengere avgasskrav bidro til at man måtte redusere motoreffekten.
 
    


 
Fargen heter smaragd-grønn og den kler modellen veldig godt. SAAB brukte mange forskjellige grønnfarger opp i gjennom men denne ser du ikke så ofte, da den kun ble levert i dette ene året.
 
Eierhistorikken til bilen er også preget av gode SAAB og Rallye Monte-Carlo gener. Den startet sitt liv langt mot nord i Sverige, i Norrland, hvor den levde et stille og rolig landsbyliv. I nyere tid har den hatt 2 godt voksne svenske eiere som er anerkjente SAAB-samlere. Den ble så "headhunted" inn til Norge av Monte-Carlo legenden Monty Karlan. Han er en av de som har deltatt i Rallye Monte-Carlo flest ganger, tror det har rundet 45 ganger nå. Den andre eieren i Norge var John Fadum, som er i nær slekt med Gunnar Fadum (han var vinner av Monte-Carlo rallyet i 1955).
 
Team Fadum (far og sønn) oppgraderte bilen med absolutt alt nytt av slitedeler og kjørte noen treningsløp i Norge før de søkte om deltagelse i det anerkjente Rallye Monte-Carlo Historique i 2020. For å kunne delta i løpet må man ha en bilmodell som ble benyttet i Rallye Monte-Carlo mellom 1955 og 1980. Det er i tillegg mange søkere og få plasser så nåløyet er trangt, men søknaden ble innvilget og den store reisen var i gang.
 
Teamet fullførte med glans og bilen holdt utrolig godt, de hadde ingen tekniske feil av betydning underveis i det 3000 km lange løpet.
 
 

Les hele RMCH-historien i 9-Posten #1-2020. (Bilde fra artikkelen).


Bilen er forøvrig oppgradert med følgende ekstrautstyr:
2" Eksos, USA-front (for større luftinntak), ny radiator med bedre effekt, fotball-felger, 2x PIAA-lys, komplett Brantz og ATB Trip-instrumenter for Regularity-løp (se bilde), master-ur, originalt SAAB SSR-sportsratt, turteller, GoPro-kamera, Service-kit for hastereparasjoner hvis det oppstår situasjoner i lange billøp uten følgebil.Les hele RMCH-historien i 9-Posten #1-2020. (Bilde fra artikkelen).
 
 
Etter løpet i 2020 var det spesielt en oppgradering som sto høyt på ønskelisten og det var en litt kraftigere motor. Denne ble innkjøpt men aldri montert da corona og strenge reiserestriksjoner satte en naturlig stopp for nye rally-eventyr nedover i Europa.

Reservemotor: En kvalitetssjekket (iflg. forrige eier) 1700 motor med oljekjøler, original Weber 36/36 DCD forgasser, elektronisk tenning og ny clutch står klar på en pall i garasjen.
 
 

Reservemotor med litt mer krefter
 
 

Ut på tur med gode SAAB-venner - herlig utsikt både ute og inne!
 

 


FIA HRCP-pass oppdatert i 2023 
Alle bør få en Gammel-SAAB på blå resept.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 
Til salgs?

I utgangspunktet ikke men alt er til salgs for rett pris. Veteran-camping er noe jeg kan trives med så om du har en VW type 3 camper, en gammel amerikansk PU med camper eller en god gammel Land-Cruiser så står det høyt på ønskelisten. Eller kanskje en strøken SAAB 95? Et bytte (med mellomlegg?) i annen veteranbil er jo alltid enklere å forholde seg til enn et rent salg.
Ta eventuelt kontakt på facebook.

Hvis salg/bytte blir aktuelt så kan følgende eventuelt inngå om prisen er rett:
En ekstra Brantz International 2 Pro tripteller, veldig pent originalt SAAB treratt, 2x Bosch Rallye Knick 150 fjernlys (helt som nye), original tidsriktig kartleserlampe, RMCH-kit (bagasjeromsinnredning med 2x vinterhjul, lett tilgjengelig jekk, div. verktøy og reservedeler for å fullføre lange løp uten følgebil).
 


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 

Tidsriktig 70-talls originaltilbehør kjøpes:

Sport&Rally katalog 1974-1978
Sportsratt, originalt svart til 70-talls V4
Bosch spredere, Rallye Knick 150, Chrome m/ hvite hetter
Turteller med feste
Panser-reim
Sports-stoler, helst 2 stk. som er tilnærmet lik disse kartleserstolene med nakkestøtte
Kartmappe og leselampe,
Tidsriktig tripteller
2" eksos komplett
Senterkopper til fotballsfelger 4-stk
Hjulbolter til stålfelger 20-stk
 
 
 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 
Linker:
  
Tidligere eier: Team Fadum RHCH 2020
(Link til Facebook-side)

 


 
Tidligere eier: Monty Karlan
(Link til DN-artikkel)

 

  

  
Team Hurv SAAB 93b RMCH 2020 Part 1
(Link til youtube video)

 

 
 
 
Team Hurv SAAB 93b RMCH 2020 Part 2
(Link til youtube video)

  
Rallye Monte-Carlo Historique 2023
(Link til youtube video)

 

 

 
Intro til RMCH i 2016
(Link til TV-Østfold)

   
Det grønne skiftet!
 
Den forrige SAAB'en min var SVART

 


 

 


 

 

 
     


 

-JHG-